V košari imate
0 izdelkov iz 0 trgovin.

Skupaj: 0,00

Kategorije

 

Izkaznica ponudnika

Skodelica kave

Hišna mešanica SKODELICA KAVE 500 g

Na podlagi 5 mnenj ima ta izdelek oceno:

SUPER

Način mletja kave::

CENA:
14,00 €

V košarico

Opis izdelka

Prva Skodelica kave na Vrhniki je nastala izpod peresa znanega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja. Stoletje kasneje smo na Vrhniki zasnovali novo zgodbo o Skodelici kave. Začela se je nekaj let nazaj na drugi strani oceana, kjer sva se spoznala Katja Turk iz Slovenije in Omar Escobar iz Hondurasa. Leta 2010 sva na Vrhniki odprla družinsko pražarnico in butik kave, kjer poleg kav širom sveta nudimo tudi hišno mešanico iz najbolj cenjenih kavnih zrn vrste Arabica, ki jih gojijo izkušeni pridelovalci kave.

Mešanica
Sestavljena iz najboljših kavnih zrn vrste Arabica iz Srednje Amerike, Afrike in Indije. 

Okus in aroma
V Skodelici kave se prepletajo sadne arome, ki spominjajo na zrele agrume z odtenki pasijonke. Ob vsakem požirku kave se začuti tudi sladek priokus medu, ki je nežno pikanten, a vztrajen. V skodelici kapučina se prebudijo tudi prijetno sladke arome z okusom ingverja.
 
Karamelizirana Skodelica kave po receptu do?e Nicolase
Skodelico kave vam po želiji spražimo in nato še karameliziramo.  Gre za naćin priprave kave kot so ga poznali na  kmetijah v srednjeameriški državici Honduras, kjer so kmetje za svoje družine gojili in pridelovali kavo. Starodavno recepturo "do?e Nicolase" smo v naši pražarni ponovno obudili. Do?a Nicolasa je bila babica, ki je mojstra praženja v naši pražarnici naučila prvih skrivnosti praženja kavnih zrn in priprave odlične kave. 

Karamelizirana kava ohranja aromo in okus ter je primerna za vse načine priprave kave: turški, ekpreso, v kafeteri in s filtrom.  Karamelizirana Skodelica kave je prejela srebrno nagrado za inovativnost 2010, ki jo podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije.

Dostava iz naše spletne trgovine na vaš dom je BREZPLAČNA ob naročilu nad 50 EUR (stroške dostave, ki se sistemsko obračunajo, vam ne bomo zaračunali).

Oznake izdelka

  • kava
  • topli napitek
  • Ivan Cankar
  • Skodelica kave