V košari imate
0 izdelkov iz 0 trgovin.

Skupaj: 0,00

Kategorije

 

Izkaznica ponudnika

Skodelica kave

Kava Gvatemala Finca La Providencia 500 g

Način mletja kave::

CENA:
16,00 €

V košarico

Opis izdelka

Arome in okusi: mandarine, granatno jabolko, citrusi, kakav

Kavni nasad La Providencia se nahaja v Gvatemali v okolici jezera Atitlan, v občini Solola, na nadmorskih višinah 1500 do 1700 metrov. Jezero Atitlan je obkroženo s visokimi vrhovi in vulkani, kar tudi zemlji na tem območju daje bogate vulkanske karakteristike, to se odraža tudi v okusu kave. Povprečne letne padavine so od 2000 ? 2200 mm/m2.

Za kavni nasad La Providencia Atitlan je značilna senčna rast, kavovci rastejo v senci višjih dreves kot so ?Chalum?, ?Gravilea? ter drevesa avokada, ki zagotavljajo naravne pogoje v kavnem nasadu. Kavovci niso prekomerno izpostavljeni soncu, ob enem pa je okolje prijazno tudi do številnih ptic, ki domujejo v nasadu. Pridelava poteka v skladu z eko standardi.

Kava Gvatemala La Providencia ob imenu nosi oznako SHB, kar originalno pomeni ?strictly hard benas? in se nanaša na kave, ki rastejo na visokih nadmorskih višinah, navadno nad 1400 m nadmorske višine. Kave, ki rastejo na višjih nadmorskih višinah, zorijo počasneje, kavna zrna pa so trša in težja v primerjavi s kavami, ki dozorijo na nižjih nadmorskih višinah. Kava z višjih nadmorskih višin so bolj cenjene in dosegajo višje cene na trgu kave.

V nasadu La Providencia gojijo kave vrste Arabica, s podvrstami Bourbon, Typica in Caturra. Kave zorijo od decembra do marca, in v tem obdobju v nasadu poteka obiranje. Tako kot v večini nasadov v Srednji Ameriki, tudi v tem nasadu uporabljajo mokri proces čiščenja.

 

Oznake izdelka

  • Arabica
  • Gvatemala
  • SHB
  • Bourbon
  • Typica
  • Caturra
  • kava